Business Internaţional

Restaurantele coreene servesc încă preparate din carne de câine, în ciuda interdicţiei guvernului din timpul Jocurilor Olimpice de Iarnă

Restaurantele coreene servesc încă preparate din carne...

Autor: Răzvan Botea

10.02.2018, 14:51 170

Unele restaurante coreene se opun cererii guvernului sud-coreean de a nu servi preparate din carne de câine în timpul Jocurilor Olimpice de Iarnă 2018, scrie Business Insider.

Jocurile Olimpice de Iarnă 2018 se organizează în Pyeongchang, iar autorităţile locale au interzis servirea preparatelor din carne de câine într-o încercare de a face meniurile din restaurante mai atrăgătoare pentru străinii care nu sunt obişnuiţi cu astfel de preparate.

Însă, unele restaurante se opun acestei interdicţii.

Autorităţile au oferit o recompensă în bani restaurantelor care se supun regulilor, însă doar 2 din 12 localuri care servesc astfel de preparate au acceptat.

Celelalte restaurante au inisistat să servească acest meniu, invocând faptul că scoaterea din meniu a mâncarurilor cu carne de câine, chiar şi pentru o perioadă scurtă de timp, le va afecta vânzările.

Unii sud-coreeni consideră carnea de câine ca fiind benefică în mod special sănătăţii, dar această percepţie se schimbă pe măsură ce ţara începe să considere câinii mai degrabă animale de companie decât mâncare.

Conform Daily Mail, în Seul, carnea de câine a fost numită „detestabilă”, însă această caracterizare nu a oprit restaurantele să o servească în continuare.

Schimbarea acestei atitudini este o veste bună pentru activiştii care şi-au exprimat susţinerea interzicerii practicii de a mânca preparet din carne de câine la jocurile Olimpice de Iarnă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO