Business Internaţional

Republica Moldova: Cel de-al 14-lea dosar privind fraudele de la Banca de Economii care a fost devalizată cu 1 mld. dolari, trimis în judecată

Republica Moldova: Cel de-al 14-lea dosar privind...

Autor: Catalina Apostoiu

19.06.2018, 00:00 115

Procuratura Anticorupţie a finalizat urmărirea penală şi a trimis în judecată al 14-lea dosar de acuzare a 5 foşti membri ai Comitetului de creditare al BC Banca de Economii SA pentru încălcarea regulilor de creditare cu cauzarea instituţiei financiare a daunelor în proporţii deosebit de mari, potrivit bani.md.

Din materialele acumulate de procurori în cadrul dosarului reiese că în intervalul anilor 2007-2012 fostul preşedinte, în coparticipare cu alţi patru membri ai Comitetului de creditare al BEM, a acordat credite neperformante pentru 52 de agenţi economici în sumă totală de circa 2,2 mld. lei.

Deşi, potrivit legislaţiei, intervenţia Comitetului de Creditare se impunea şi acordarea creditelor urma a fi stopată cu recuperarea imediată a mijloacelor financiare acordate, inculpaţii nu au întreprins acţiuni în acest sens, prejudiciind instituţia bancară în proporţii deosebit de mari. Fostul preşedinte al Comitetului şi-a recunoscut vina în cele incriminate de procurori. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO