Business Internaţional

Relaţii la serviciu care costă: Cum a ascuns un fost CEO al McDonald's relaţiile nepotrivite cu mai mulţi angajaţi şi cât trebuie el să plătească gigantului american din cauza lor

Relaţii la serviciu care costă: Cum a ascuns un fost...

Autor: Ioana Matei

16.08.2020, 23:41 93

Reprezentanţii McDonald's au declarat, potrivit presei internaţionale, că îl dau în judecată pe Stephen Easterbrook, CEO-ul care anul trecut a avut o relaţie nepotrivită cu o angajată. McDonald's afirmă că el şi-ar fi ascuns de fapt relaţiile cu alţi angajaţi şi a distrus dovezi.

McDonald's vrea astfel să câştige zeci de milioane de dolari pe care fostul angajat le-a primit, afirmând că acesta a minţit în legătură cu relaţiile pe care le-a avut cu alţi angajaţi înainte să îşi încheie munca în cadrul companiei în luna noiembrie, scrie The Wall Street Journal.

McDonald's l-a concediat atunci pe Easterbrook după ce el a recunoscut că a schimbat materiale video şi mesaje text cu un angajat. El a spus companiei că nu au existat alte situaţii similare în trecut.
La vremea respectivă, compania a decis că fostul CEO a dat dovadă de o slabă judecată şi că interzice managerilor să aibă relaţii cu subordonaţi direcţi sau indirecţi.

În baza a ceea ce compania ştia la vremea respectivă, boardul McDonald's a aprobat o concediere fără cauză în care i-au permis lui Easterbook să păstreze în jur de 40 de milioane de dolari în beneficii de acţiuni, la care să se adauge 26 de zile de salariu, precum şi o compensaţie de 670.000 de dolari.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO