Business Internaţional

O regiune majoră de minare de Bitcoin din China propune un set dur de pedepse pentru persoanele şi companiile care continuă să mineze criptomonede: Autorităţile susţin că vor să prevină transmiterea riscurilor individuale către societate

Sursa foto: Profimediaimages.ro

Sursa foto: Profimediaimages.ro

Autor: Eduard Ivanovici

29.05.2021, 11:10 7866

Regiunea Mongoliei Interioare din China a propus o serie strictă de sancţiuni pentru indivizii şi companiile care continuă să fie implicaţi în minarea de monede digitale, în contextul în care autorităţile continuă să lanseze represalii asupra practicilor, notează CNBC.

Mişcarea vine după ce vicepremierul chinez Liu He a declarat că este necesar să „luăm măsuri împotriva minării de Bitcoin şi comportamentului creat de tranzacţionare” pentru a preveni „transmiterea riscurilor individuale către sfera socială”.

Comentariile sunt descrise drept o intenţie a Beijingului de a continua sancţiunile – în vârstă deja de patru ani – asupra tranzacţiilor cu Bitcoin şi alte activităţi asociate cu piaţa monedelor virtuale.

Ultimele propuneri ale autorităţilor din Mongolia Interioară iau în vizor companiile telecom şi de internet implicate în operaţiuni de minare a criptomonedelor, firmele putând să îşi piardă licenţa în cazul în care sunt găsite vinovate.

Mai mult, firmele de cloud şi centrele de date ar putea să nu mai beneficieze de politicile preferenţiale ale guvernului de la Beijing, iar indivizii implicaţi în strângeri de fonduri şi activităţi de spălare de bani prin intermediul criptomonedelor se pot confrunta cu pedepse din ce în ce mai grave.

Poziţia strictă a regiunii a început în martie printr-un anunţ conform căruia autorităţile doresc să interzică proiectele de minare crypto, urmând să oprească activităţile actuale pentru a reduce nivelul de consum de energie. Zona din nordul Chinei nu a reuşit să se încadreze în obiectivele de consum ale Beijingului în 2019, declarând ulterior că va dezvolta un plan de reducere a consumului.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO