Business Internaţional

Regina companiilor fantomă a pierdut trei sferturi din avere în 2018 şi nu mai este cea mai bogată femeie din Hong Kong

Regina companiilor fantomă a pierdut trei sferturi din...

Autor: Alex Ciutacu

26.07.2018, 12:19 3267

„Regina companiilor fantomă”, cum a fost supranumită Pollyanna Chu Yuey Wah, nu mai este cea mai bogată femeie din Hong Kong după ce a pierdut 74% din avere de la începutul anului, potrivit Bloomberg.

Pollyana Chu Yuet Wah deţine Kingston Financial Group, care operează o serie de cazinouri în Macau şi instituţii financiare nebancare, a piedut 74% din avere, aceasta fiind cea mai mare scădere în rândul miliardarilor din Asia, potrivit indexului miliardarilor realizat de publicaţia americană.

După ce a început anul drept a 183-a cea mai bogată persoană din lume, cu 8,4 miliarde de dolari, a ajuns astăzi să aibă o avere de 2,2 miliarde de dolari şi nici măcar nu mai intră în topul celor mai bogaţi 500 de oameni din lume.

Scăderea averii s-a înrăutăţit după ce Kingston a raportat rezultatele financiare din 2018, iar profitul s-a situat la 178,4 milioane de dolari, o scădere de 9% faţă de anul trecut.

Firma îşi primeşte cea mai mare parte din finanţări din împrumuturi nesecurizate furnizate ieftin de Chu şi familia ei, potrivit unei analize realitate de investitorul David Webb.

Acţiunile Kingston au scăzut cu 17% în data de 30 ianuarie după ce SEC-ul a anunţat că 20 de acţionari controlează peste 91% din acţiuni. Acestea au scăzut şi mai mult în luna martie, după ce agenţia FTSE Russell a eliminat Kingston din indicele acesteia.

Joi la ora 12.00 acţiunile Kingston se tranzacţionau pe bursa din Hong Kong la 0,25 dolari per acţiune, la o capitalizare bursieră de 3,4 miliarde de dolari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO