Business Internaţional

Regele Mihai a avut un ceas celebru la mână: Un Patek Philippe, model 1518 din 1941, regele având unul dintre cele mai rare modele din lume

Regele Mihai a avut un ceas celebru la mână: Un Patek...

Autor: Alex Ciutacu

11.12.2017, 20:44 8502

Pe lângă toate motivele istorice care l-au plasat în centrul atenţiei pe regele Mihai de-a lungul timpului, acesta este cunoscut din cu totul alte motive în cercurile pasionaţilor de ceasuri: legendarul său ceas Patek Philippe ref. 1518, scrie Bloomberg.

Modelul 1518 este un ceas special, spun pasionaţii. Este primul ceas produs în serie cu calendar cronografic, şi a stat la baza unei familii de ceasuri care a urmat să devină piatra de temelie a companiei Patek Philippe, în urmă cu aproape un secol. Acest model a fost introdus în 1941 şi a fost produs pentru aproape 13 ani, în total producţia atingând 281 de piese de colecţie. Majoritatea au fost fabricate în aur galben sau aur roz, cu patru exemplare care există în oţel.

Potrivit cărţii lui Nicholas Foulkes, Patek Philippe; The Authorized Biography, ceasul a fost produs şi în platină şi dintr-o combinaţie de multi-metale. Nu e ceva ce Foulkes detaliază, deoarece nu se cunosc prea multe despre aceste modele.

Pentru mult timp, singura dovadă că acest ceas exista, a fost o poză cu un monarh tânăr în uniforma sa militară, purtând acest 1518 la încheietură. Acest tânăr monarh s-a dovedit a fi regele Mihai, pe care pasionaţii îl laudă pentru că a purtat acest model istoric fără a se lăuda şi fără a încerca să-l vândă.

Faptul că poza este alb-negru face imposibil pentru oricine să sesizeze care este metalul din care este fabricat. Acest lucru a dus la speculaţii conform cărora regele Mihai a fost unul dintre proprietarii modelului rar dintre care se crede că există doar două exemplare ce îmbină oţelul, cu platină şi aur. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO