Business Internaţional

Reddit, platforma din centrul scandalului GameStop-Wall Street, ajunge la o evaluare de 6 miliarde de dolari şi îşi propune să se extindă la nivel global

Reddit, platforma din centrul scandalului GameStop-Wall...

Autor: Eduard Ivanovici

09.02.2021, 10:53 147

Reddit a încheiat recent o rundă de investiţii de 250 de milioane de dolari, profitând de atenţia pe care au generat-o micii investitori din cadrul reţelei de socializare, care au luat cu asalt fondurile de hedging de pe Wall Street, potrivit Bloomberg.

Termenii finanţării conduse de Vy Capital au dus valoarea companiei la pragul de şase miliarde de dolari. Reddit intenţionează să folosească banii pentru a-şi dezvolta divizia de advertising, urmând să adauge o serie de instrumente video şi să se extindă la nivel global.

Fondat în 2005, Reddit le oferă utilizatorilor posibilitatea de a posta linkuri şi articole şi de a consulta comunitatea pe un număr cât mai mare de subiecte. Treptat, platforma a devenit mainstream şi este în prezent unul dintre cele mai vizitate site-uri din Statele Unite.

Fluctuaţiile raportate în ultimele săptămâni de piaţa americană de capital au fost orchestrate de un grup din cadrul Reddit, numit WallStreetBets. Printre ţintele micilor investitori s-au găsit nume precum GameStop, AMC Entertainment şi BlackBerry. Companiile au fost alese pentru a genera pierderi pentru fondurile de hedging care au pariat împotriva aceloraşi acţiuni.

Reddit a profitat în urma scandalului printr-o reclamă difuzată la Super Bowl, cel mai important eveniment sportiv din SUA.

Între timp, preţul unei acţiuni GameStop a ajuns la 60 de dolari la sfârşitul ultimei şedinţe de tranzacţionare, în scădere cu aproape 6%. În mijlocul scandalului Reddit-Wall Street, adică pe 27 ianuarie, preţul unei acţiuni ajungea la 347,51 dolari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO