Business Internaţional

Red Dead Redemption 2, una dintre cele mai explozive lansări din istoria industriei de entertainment, a înregistrat la lansare încasări de 725 de milioane de dolari

Red Dead Redemption 2, una dintre cele mai explozive...

Autor: Alex Ciutacu

30.10.2018, 16:55 1052

Jocul „Read Dead Redemption 2” a depăşit multe recorduri în primele trei zile de la lansare, cu încasări de circa 725 de milioane de dolari, înregistrând una dintre cele mai mari lansări din istoria industriei de entertainment, potrivit anunţului dezvoltatorului Rockstar Games citat de Variety.

Suma înregistrată de Read Dead Redemption depăşeşte încasările celei mai vândute premiere cinematografice din lume, „Avengers: Infinity Wars” – care a avut venituri de 640 de milioane de dolari în primul weekend de lansare.

Cu toate acestea, Red Dead Redemption 2 nu este cea mai mare lansare din întreaga istorie a industriei de entertainment. Această reuşită a fost înregistrată tot de Rockstar Games, cu jocul „Grand Theft Auto V”, cu peste 1 miliard în primele trei zile.

Rockstar a transmis că, potrivit Sony Interactive Entertainment, „Red Dead Redemption 2” a stability un nou record şi pe segmental de precomenzi pe reţeaua PlayStation. Jocul este în prezent cel mai accesat atât pe device-urile PlayStation 4 cât şi pe XboX One.

În urma succesului, marţi la ora 17.00 acţiunile Take Two Interactive Software, proprietar al Rockstar Games, se tranzacţonau la 121,6 dolari per acţiune, în creştere cu circa 9% de la începutul zilei, la o capitalizare de piaţă de 13,8 miliarde dolari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO