Business Internaţional

Record negativ: Germania înregistrează cel mai mare număr de decese zilnice Covid-19 din februarie până în prezent

Record negativ: Germania înregistrează cel mai mare...

Autor: Mediafax

08.12.2021, 17:55 3912

Germania a înregistrat miercuri cel mai mare număr de decese zilnice cauzate de Covid-19 din februarie, în timp ce se luptă să ţină sub control al patrulea val al pandemiei, scrie CNN.

Un total de 69.601 noi infecţii au fost raportate şi alte 527 de persoane au murit în ultimele 24 de ore, potrivit Institutului Robert Koch (RKI), centrul naţional de control şi combatere a bolilor. Acesta a marcat cel mai mare număr zilnic de decese Covid-19 din 18 februarie, când au fost înregistrate 534 de decese.

Rata de incidenţă pe şapte zile în Germania a scăzut uşor, dar rămâne ridicată, la 427 la 100.000 de locuitori. Ţara a înregistrat în total 104.047 de decese cauzate de Covid-19 de la izbucnirea pandemiei.

Vestea sumbră a venit în ziua în care Olaf Scholz a fost învestit în funcţia de cancelar al Germaniei, înlocuind-o pe Angela Merkel la conducerea celei mai mari economii europene. Noul ministru al sănătăţii al ţării este Karl Lauterbach, un epidemiolog proeminent.

Săptămâna trecută, Germania a anunţat un blocaj la nivel naţional pentru persoanele nevaccinate, interzicându-le accesul la toate afacerile, cu excepţia celor mai esenţiale, cum ar fi supermarketurile şi farmaciile, în contextul luptei pentru reducerea infecţiilor. Interdicţia nu se aplică celor care s-au recuperat recent de la Covid-19.

Liderii au susţinut, de asemenea, planuri de vaccinare obligatorie în următoarele luni, care, dacă vor fi votate de parlamentul german, ar putea intra în vigoare cel mai devreme din februarie.

Multe spitale se străduiesc să facă faţă numărului tot mai mare de pacienţi de la terapie intensivă, iar medicii germani au avertizat că gradul de ocupare a secţiilor de terapie intensivă ar putea depăşi în curând cel înregistrat în timpul vârfului de iarnă trecută.

Apariţia variantei de coronavirus Omicron, care se răspândeşte rapid, a sporit îngrijorările în Germania, ca şi în alte ţări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO