Business Internaţional

Răsturnare majoră de situaţie în statele cheie: Joe Biden trece pe primul loc în Pennsylvania şi va deveni preşedinte al SUA. Donald Trump nu acceptă rezultatul. UPDATE: Georgia va renumăra voturile

Răsturnare majoră de situaţie în statele cheie: Joe...

Autor: Mediafax

06.11.2020, 15:58 5360

UPDATE 19.30: Avansul lui Joseph Biden, candidatul Partidului Democrat, a crescut în statul Nevada, conform noilor date oficiale, anunţate vineri.

Joseph Biden are acum un avans de 22.076 de voturi în Nevada, după anunţarea rezultatelor din comitatul Clark. Până acum, Joseph Biden avea un avans de 11.438 de voturi în Nevada.

Statul Nevada are şase voturi în Colegiul electoral federal.

În momentul de faţă, Joe Biden este creditat, potrivit diverselor proiecţii, cu 253-264 de voturi în Colegiul electoral federal. Pentru a câştiga scrutinul, are nevoie de 270 de voturi în Colegiul electoral federal.

Joseph Biden are şanse foarte mari să obţină victoria în scrutinul prezidenţial din SUA.

UPDATE 17.52: Scrutinul prezidenţial din SUA s-ar putea complica. Statul american Georgia va renumăra buletinele de vot exprimate în scrutinul prezidenţial, în contextul în care diferenţa dintre Joseph Biden, candidatul Partidului Democrat, şi preşedintele Donald Trump este foarte mică. 

Răsturnare majoră de situaţie în statele cheie: Joe Biden trece pe primul loc în Pennsylvania şi va deveni preşedinte al SUA

Joseph Biden, candidatul Partidului Democrat, a trecut pe primul loc în statul Pennsylvania şi este foarte probabil să câştige scrutinul prezidenţial din Statele Unite.

Preşedintele în funcţie al SUA, Donald Trump, era pe primul loc până acum în Pennsylvania, dar avansul său se micşorase în contextul numărării voturilor prin corespondenţă.

Potrivit rezultatelor anunţate după numărarea a 98% din buletinele de vot, Joseph Biden este acum pe primul loc în Pennsylvania, având un avans de peste 5.000 de voturi.

Câştigarea statului Pennsylvania i-ar aduce lui Joseph Biden o victorie clară în scrutinul prezidenţial.

Preşedintele în funcţie, Donald Trump, denunţă fraude electorale şi va contesta rezultatele în justiţie. Potrivit unor surse de la Casa Albă, Donald Trump nu intenţionează să îşi recunoască înfrângerea şi va intenta procese pentru a solicita renumărarea voturilor în statele decisive. În statele decisive pentru scrutin, sunt numărate în ultima etapă voturile trimise prin corespondenţă, iar aceste voturi sunt în principal pentru Joe Biden, dat fiind că Donald Trump a exprimat dubii privind această metodă de vot, iar simpatizanţii săi nu prea au votat prin corespondenţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO