Business Internaţional

Răsturnare de situaţie la alegerile din SUA: Michael Bloomberg, fost primar al New York-ului, ar putea intra în cursa pentru a deveni candidatul democraţilor la preşedinţia SUA

Răsturnare de situaţie la alegerile din SUA: Michael...

Autor: Mircea Olteanu

08.11.2019, 08:06 506

Michael Bloomberg, fost primar al New Yorkului, se pregăteşte să intre în cursa pentru a obţine poziţia de candidat al Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, informează cotidianul The New York Times, citând persoane familiare cu planurile politicianului. 

Fostul primar se pregăteşte în mod activ pentru participarea la alegerile primare din cadrul Partidului Democrat şi s-ar putea depune actele de înscriere chiar săptămâna aceasta, însă un consilier al acestuia a indicat că politicianul nu a luat încă o decizie finală în această privinţă.

Bloomberg, în vârstă de 77 de ani, a renunţat să participe la alegerile primare pentru scrutinul prezidenţial din 2020 din cauză că, iniţial, cursa părea dominată de fostul vicepreşedinte Joseph Biden, însă între timp a devenit tot mai sceptic în legăturile cu şansele lui Biden de a câştiga nominalizarea Partidului Democrat. Mai mult, fostul primar consideră că principalii favoriţi din aripa liberală, senatorii Elizabeth Warren şi Bernie Sanders, nu ar fi nişte candidaţi destul de puternici pentru a-l învinge pe actualul lider de la Casa Albă, Donald Trump, în 2020.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO