Business Internaţional

Răspunsul european la Robinhood, platforma americană de tranzacţionare care vrea să democratizeze finanţele, încheie o rundă de finanţare de 900 mil. euro, la o evaluare de 5,3 mld. euro

Sursa foto: Profimediaimages.ro

Sursa foto: Profimediaimages.ro

Autor: Eduard Ivanovici

22.05.2021, 16:01 776

Aplicaţia germană de tranzacţionare Trade Republic a declarat că a obţinut 737 de milioane de euro prin intermediul unei runde de finanţare care evaluează startup-ul la 4,34 miliarde de euro, conform CNBC.

Runda a fost condusă de grupul american de venture capital Sequoia, cu susţinere din partea unor investitori precum TCV şi Thrive Capital. Acţionarii deja existenţi – Accel, Founders Club şi Creandum – şi-au mărit astfel participaţiile.

Trade Republic reprezintă răspunsul Europei la Robinhood, platforma de tranzacţionare care vrea să democratizeze finanţele. Aplicaţia face bani prin intermediul unor comisioane flat de 1 euro pe care le percepe la fiecare tranzacţie.

La început anului, Trade Republic a adăugat un serviciu dedicat criptomonedelor, lansându-l în momentul în care Bitcoin-ul şi alte active digitale înregistrau creşteri din ce în ce mai mari.

La fel ca Robinhood, Trade Republic a câştigat popularitate în urma creşterii dobânzilor investitorilor de retail prezenţi în piaţa de capital. În primele luni ale anului, folosirea platformelor online de tranzacţionare a provocat creşteri spectaculoase pentru lanţul de magazine GameStop şi alte acţiuni promovate pe grupul de Reddit WallStreetBets.

Trade Republic spune că europenii îşi îndreaptă atenţia asupra pieţelor financiare pe măsură ce încearcă să beneficieze de pe urma ratelor extrem de mici ale dobânzilor. Compania gestionează acum active de 6 miliarde de euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO