Business Internaţional

Răsar vestitorii vremurilor mai bune pentru economia zonei euro

Răsar vestitorii vremurilor mai bune pentru economia...

Autor: Bogdan Cojocaru

06.03.2019, 00:00 166

O rundă de sondaje pozitive despre economia zonei euro oferă speranţă că regiunea se va stabiliza după turbulenţele din ultimele luni, scrie Financial Times. Indicele compozit IHS Markit, bazat pe răspunsurile managerilor de achiziţii din sectoarele serviciilor şi manufacturier - a crescut la 51,9 puncte în februarie, de la 51 de puncte în ianuarie. Evoluţia pozitivă reflectă activitatea din sectorul serviciilor, despre care IHS Markit spune că contrastează cu slăbiciunea din producţie.

Economia zonei euro a întâlnit o serie de curenţi potrivnici în ultimele luni, de la încetinirea creşterii globale la o luptă comercială între SUA şi China. Semnele de stabilizare vin ca un semn optimist chiar înainte de şedinţa de politică monetară a  Băncii Centrale Europene, programată pentru joi.

„Rezultatele indicelui PMI oferă speranţă că fundul butoiului“ pentru activitatea europeană a fost în cele din urmă atins, a spus Angel Talavera, economist la Oxford Economics. Acestea confirmă „divergenţa dintre economia internă rezistentă şi chinurile  unui sector de producţie orientat mai mult către exterior, o dinamică pe care o vedem de ceva timp“, a adăugat analistul. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO