Business Internaţional

Randamentul obligaţiunilor suverane pe 10 ani ale Statelor Unite au atins luni un minim istoric, în condiţiile în care investitorii caută plasamente sigure

Randamentul obligaţiunilor suverane pe 10 ani ale...

Autor: Mihai Gongoroi, Mediafax

09.03.2020, 17:25 133

Randamentul titlurilor de stat americane cu maturitate la 10 ani a atins, luni, un minim istoric, de 0,318%, în condiţiile în care investitorii caută plasamente sigure, transmite CNBC.

Considerate drept cea mai sigură investiţie din lume, obligaţiile suverane americane pe 10 ani se tranzacţionau pe piaţa secundară la 1,5%, la mijlocul lunii februarie.

Tot luni, randamentul obligaţiunilor pe 30 de ani a atins un nou minim, coborând sub pragul de 1%, pentru prima dată în istorie.

Temerile privind o recesiune globală, amplificate de răspândirea coronavirusului, au condus în prima zi a săptămânii la scăderea cu peste 7% a indicilor bursieri din SUA, încă de la debutul tranzacţionării.

Indicele Dow Jones se tranzacţiona în scădere cu peste 2.000 de puncte, sau 7,3%, la doar 15 minute după deschiderea şedinţei bursiere, referinţa S&P 500 a scăzut cu 7%, iar coşul de acţiuni al sectorului tehnologic american, Nasdaq Composite, marca o pierdere de 6,9%. Tranzacţionarea a fost suspendată timp de 15 minute şi reluată ulterior după ce un soft menit să oprească prăbuşirea preţurilor s-a activat.

Evoluţia de la New York urmează trendul iniţiat de bursele asiatice şi europene, care au consemnat scăderi importante la începutul săptămânii.

Preţul petrolului a consemnat o scădere istorică în noaptea de duminică spre luni, după ce Arabia Saudită şi Rusia nu au reuşit să cadă de acord, vineri, asupra reducerii producţiei de ţiţei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO