Business Internaţional

Randament de 3.200% în patru ani şi jumătate. Cum a reuşit legenda baschetului american, Kobe Bryant, să câştige de peste 30 de ori mai mulţi bani dintr-o investiţie

Randament de 3.200% în patru ani şi jumătate. Cum a...

Autor: Paul Catargiu

24.08.2018, 20:34 3257

Legenda baschetul american, Kobe Bryant, ce s-a retras în 2016, pare că nu poate da greş în acest an, scrie editorul MarketWatch. Fosul simbol al Los Angeles Lakers a câştigat un Oscar la începutul anului iar, conform lui Darren Rovell de la ESPN, vedeta de bashet devenit businessman a beneficiat de un profit de 3.200% al investiţiei sale de 6 milioane de dolari în BodyArmor, o băutură dedicată sportivilor. Coca-Cola Co. a cumpărat o mică parte din acţiuni marţi, pe data de 14 august.

În martie 2014, Bryant a achiziţionat 10% din acţiunile celor de la BodyArmour – promovată ca o alternativă mai sănătoasă a băuturii Gatorade, deţinută de PepsiCo – ce este acum evalaută la 200 de milioane de dolari datorită micii investiţii în companie a celor de la Coca-Cola.

Acţiunile deţinute de Kobe nu au fost publicate precenedent, iar detaliile exacte ale investiţiei celor de la Coca-Cola fiind, de asemenea, nepublicate.

 Bonnie Herzog, analist al instituţiei financiare Wells Fargo, a declarat că BodyArmor este „una dintre companiile ce produc băuturi pentru sportivi ce a beneficiat de cea mai rapidă şi entuziasmantă creştere în ultimii ani.” Aceasta crede, de asemenea că înţelegerea le oferă celor de la Cola oportunitatea de inova şi accelera creşterea companiei în mai multe părţi ale industriei.

Veştile pot fi unele rele pentru rivalii Keurig Dr Pepper Inc. – care este de asemenea un investitor minor în BodyArmor – şi PepsiCo Inc., însă sunt veşti foarte bune pentru americanul în vârstă de 39 de ani.

Acţiunile celor de la Coca-Cola au crecut cu 0,7% în acest an. În comparaţie, Dow Jones Industrial Average a crescut cu 3,4% în primele opt luni ale anulu, iar indexul celor de la  S&P 500 a crescut cu 6,3% în aceeaşi perioadă.

Acestea fiind spuse, o persoană ce ar fi investit în stockul celor de la Pepsi în acest an ar fi pierdut în jur de 4,7%, pe când cei ce au investit în Keurig ar fi pierdut 76%.

Rovell a descris investiţia lui Bryant ca „cel mai mare profit obţinut de un atlet din zilele moderne în lumea businessului din ultima vreme.” A notat, însă, că LeBron James a obţinut un profit de 30 de milioane de dolari din investiţia sa în Beats by Dre cand compania a fost cumpărată în 2014 de Apple Inc.

Totuşi, succesul din afara terenului al lui Kobe Bryant a fost criticat de susţinătorii mişcărilor #Metoo şi #TimesUp, atletul fiind acuzat în 2003 de hărţuire şi asalt sexual. Astfel de acuzaţii în era actuală i-ar fi fost dezastroase multiplului campion NBA. Kobe a menţionat în nenumărate rânduri că întâmplarea a avut consimţământ la mijloc.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO