Business Internaţional

Quibi, o platformă de streaming din Statele Unite, a atras investiţii de 750 de milioane de dolari şi plănuieşte să se diferenţieze de competitori printr-o strategie riscantă de conţinut

Quibi, o platformă de streaming din Statele Unite, a...

Autor: Eduard Ivanovici

16.03.2020, 20:30 462

Cu aproape o lună până la lansarea oficială, serviciul de streaming cu conţinut scurt Quibi a atras investiţii de 750 de milioane de dolari, conform unui raport Wall Street Journal citat de TechCrunch.

Compania a refuzat să declare cine a fost actorul principal al rundei de investiţii şi nu a comentat cum va influenţa noua investiţie valoarea firmei.

CEO-ul Meg Whitman a declarat că noua finanţare va asigura flexibilitatea financiară de care are nevoie compania şi va ajuta la construirea unui business pe termen lung.

Potrivit WSJ, Quibi a reuşit în trecut să atragă investiţii de la Hollywood Studios, Alibaba, cel mai mare site de comerţ electronic din China, şi de la firma de investiţii WndrCo. 

În prezent, Quibi este evaluată la 1,75 miliarde de dolari.

În timp ce compania îşi concentrează atenţia asupra sectorului de storytelling şi asupra dezvoltării aplicaţiei, ideea de conţinut lung secţionat în părţi mai mici a fost încercată în trecut de mai multe companii, precum Verizon Media, fără prea mare succes.

Ideea că oamenii au nevoie să consume poveşti scurte poate reprezenta un experiment interesant pentru viitoarele narative din sectorul media, scrie TechCrunch.

Quibi, spre deosebire cu celelalte servicii de streaming cu care va concura direct, nu are o rezervă de titluri care să furnizeze conţinut către platformă, aşa că va debuta pe piaţă cu 175 de show-uri în primul an, cu 8.500 de episoade de sub 10 minute fiecare.

Când va fi lansat, serviciul nu va oferi mai mult de 50 de show-uri, viitorul aplicaţiei urmând să depindă de recepţia imediată a publicului.

Serviciul speră să se diferenţieze de ceilalţi competitori prin episoade urcate zilnic pe platformă, spre deosebire de lansările săptămânale şi de maratoanele încurajate de Netflix sau HBO GO.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO