Business Internaţional

PZU isi scimba sefii inaintea privatizarii

12.07.2000, 00:00 19



Cea mai mare companie de asigurari din Polonia, PZU, va trebui sa recastige increderea investitorilor inaintea lansarii ofertei publice initiale anuntata deja, a declarat luni noul director executiv al PZU, Jerzy Zdrzalka, citat de Reuters.

Zdrzalka a mai spus ca grupul pe care il conduce spera sa isi redreseze imaginea, sifonata de indelungata disputa dintre Trezoreria de stat poloneza si investitorul strategic al PZU - consortiul format din grupul pan-european Eureko si banca BIG Gdanski.

"Recentul conflict, in care PZU a fost implicata, a deteriorat relatiile intre actionari, insa acum avem un nou management si vom incerca sa ne refacem imaginea", a declarat Zdrzalka.

La sfarsitul lunii iunie, principalii actionari ai companiei PZU au ajuns la un compromis, numind o noua conducere si stabilind listarea actiunilor pe bursa din Warsovia pentru a doua jumatate a anului 2001.

Zdrzalka, care este de asemenea si presedintele consiliului de supraveghere al grupului controlat de stat, producator de cupru si argint, KGHM, l-a inlocuit in actuala pozitie pe Wladyslaw Jamrozy. Acesta din urma, impreuna cu adjuctul sau, Grzegorz Wieczerzak - care conduce inca divizia de asigurari de viata a PZU, au fost suspendati din functie, in luna ianuarie, dupa ce au colaborat cu Deutsche Bank, incercand sa preia controlul bancii BIG Gdanski, in care Eureko detine o participatie minoritara. Eureko a solicitat demisia lui Jamrozy, argumentand ca nu poate lucra cu un manager in care nu are incredere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO