Business Internaţional

Putin spune că Occidentul se foloseşte de Ucraina pentru a slăbi Rusia

Putin spune că Occidentul se foloseşte de Ucraina...

Autor: Cosmin Pirv

31.12.2022, 15:41 50

Preşedintele rus Vladimir Putin a spus sâmbătă, în mesajul de Anul Nou, că ţara sa nu va ceda niciodată în faţa încercărilor Occidentului de a folosi Ucraina ca instrument pentru a slăbi şi diviza Rusia, informează Reuters.

Într-un mesaj video de Anul Nou difuzat de televiziunea de stat rusă, Putin a declarat că Rusia luptă în Ucraina pentru a-şi proteja „patria” şi pentru a asigura „independenţa adevărată” pentru poporul său.

Putin a acuzat Occidentul că a minţit Rusia şi că a provocat Moscova să lanseze ceea ce numeşte o „operaţiune militară specială” în Ucraina.

„Occidentul a minţit în legătură cu pacea”, a spus Putin, adăugând: „Se pregătea pentru agresiune... iar acum se foloseşte cu cinism de Ucraina şi de poporul său pentru a slăbi şi diviza Rusia”.

Tot sâmbătă, ministrul rus al apărării Serghei Şoigu a spus că victoria în Ucraina este "inevitabilă", în timp ce a lăudat eroismul soldaţilor ruşi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO