Business Internaţional

Putin şi Erdogan fac paşi importanţi spre normalizarea relaţiilor

Putin şi Erdogan fac paşi importanţi spre normalizarea...

Autor: Mediafax

10.08.2016, 11:51 184

Putin a spus că Moscova va elimina treptat sancţunile împotriva Ankarei, impuse după ce Turcia a doborât un avion rus în apropiere de graniţa cu Siria.

"Dorim o reluare a relaţiilor la nivelul întregului spectru? Da şi vom obţine acest lucru", a spus Putin, la o conferinţă de presă comună după prima rundă de discuţii.

Cooperarea va fi intensificată în proiecte precum cel al unui gazoduct în valoare de 20 de miliarde de dolari şi al unei centrale nucleare care va fi construită în Turcia de către Rusia, a spus Erdogan. Acesta a adăugat că va exista cooperare şi la nivelul sectoarelor de apărare ale celor două ţări.

"Cu voinţa lui Dumnezeu, odată cu aceşti paşi axa Moscova-Ankara va fi din nou o linie a încrederii şi prieteniei" , a mai spus preşedintele turc.

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat, într-un interviu acordat agenţiei Tass în ajunul întâlnirii cu Vladimir Putin, că doreşte să restabilească relaţiile cu Rusia de la zero şi să reia cooperarea în unele sectoare. "O nouă pagină va fi deschisă în ceea ce priveşte legăturile ruso-turce. Această nouă pagină va include cooperarea militară, economică şi culturală", a mai subliniat atunci liderul turc.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO