Business Internaţional

Putin: Rusia ajută Siria să combată terorismul, dar nu se implică în afacerile interne ale ţării

Putin: Rusia ajută Siria să combată terorismul, dar nu...

Autor: Mihai Draghici

25.01.2016, 17:12 312

"Nu intenţioinăm să ne implicăm în problemele interne din Siria sau din alte ţări" situate în Orientul Mijlociu, a declarat Vladimir Putin într-un discurs rostit la universitatea din oraşul Stavropol, situat în sudul Rusiei.

"În Siria, misiunea noastră este să ajutăm poporul şi administraţia legitimă pentru a distruge teroriştii aflaţi pe teritoriul sirian", a declarat Putin, citat de site-ul agenţiei TASS.

Rusia a lansat raiduri aeriene în Siria în octombrie 2015, pentru a ajuta Administraţia preşedintelui Bashar al-Assad. NATO acuză Rusia că atacă poziţii ale insurgenţilor sirieni, dar Moscova susţine că vizează exclusiv poziţii ale reţelei teroriste Stat Islamic.

Armata rusă a anunţat luni că nu intenţionează să construiască o nouă bază militară în Siria, după ce presa relatase că Moscova ar avea un plan de a instala o unitate militară în zona Qamishli, în apropierea frontierei cu Turcia. Rusia are deja o bază aeriană temporară în Hemeimeem (Latakia) şi o unitate navală permanentă în portul mediteranean Tartus.

Siria se confruntă, de cinci ani, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant). Bilanţul conflictului depăşeşte 250.000 de morţi.

Moscova este favorabilă menţinerii la putere a regimului Bashar al-Assad, contestat de Statele Unite şi de Uniunea Europeană.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO