Business Internaţional

Putin nu rupe tradiţia: Preşedintele rus a intrat la bustul gol în apele îngheţate ale lacului Selinger, după obiceiul ortodox de Bobotează

Putin nu rupe tradiţia: Preşedintele rus a intrat la...

Autor: Răzvan Botea

19.01.2018, 16:19 592

Preşedintele rus Vladimir Putin s-a dezbrăcat şi a intrat în apele îngheţate ale lacului Seliger, urmând obiceiul ortodox de Bobotează, relatează Reuters.

Televizunea de stat rusă l-a arătat pe Vladimir Putin îmbrăcat într-o haină de blană de oaie şi mărşăluind spre apele îngheţate ale lacului Seliger,  situat la aproximativ 400 de Nord de Moscova.

Odată date jos haina şi cizmele îmblănite, a coborât pe nişte scări de lemn în apele lacului printr-o gaură în gheaţă, a făcut semnul crucii şi apoi s-a scufundat cu totul înainte să iasă pe uscat.

Temperatura era de -6 grade Celsius.

În fiecare an de Bobotează, creştinii ortodoxi se scufundă în apele râurilor şi lacurilor în amintirea Botezului Domnului Iisus Hristos în apele Iordanului.

Putin, care se pregăteşte de campania electorală din 2018, a crescut sub regulile comuniste care nu priveau cu ochi buni manifestările religioase. Ca preşedinte, Putin a crescut frecvenţa prezenţelor la ceremoniile ortodoxe din Rusia şi a acordat Bisericii o voce sonoră în societate.

Liderul rus în vârstă de 65 de ani are deja o reputaţie de se dezbrăca până la brâu în public pentru a-şi arăta pectoralii.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO