Business Internaţional

Putin acordă titlul de Erou al Rusiei fostului ambasador Andrei Karlov

Putin acordă titlul de Erou al Rusiei fostului ambasador...

Autor: Olimpia Nicolae

21.12.2016, 17:35 71

”Andrei Gennadyevich Karlov va primit titlul de Erou al Rusiei pentru tenacitatea şi curajul de care a dat dovadă în timpul mandatului său de ambasador rus extraordinar şi plenipotenţiar în Turcia şi pentru contribuţiile sale majore la implementarea politicii externe de la Kremlin”, conform decretului semnat de către şeful de stat Vladimir Putin.

Ambasadorul Rusiei în Turcia, Andrei Karlov, a decedat la spital din cauza rănilor suferite în atacul terorist comis luni după-amiază la Ankara. Acesta participa la o expoziţie în cadrul Galeriei de Artă Contemporană din Ankara.

Incidentul intervine pe fondul protestelor masive care au avut loc în Turcia faţă de intervenţia militară a Rusiei în Siria. Autorul atacului se numea Mevlüt Mert Altıntaş, în vârstă de 22 de ani, fost poliţist ce era membru al Frontului al-Nusra, filiala siriană a reţelei teroriste Al-Qaida.

Trei alţi cetăţeni ruşi au fost împuşcaţi în timpul acestui atac. Ministerul rus de Externe a descris incidentul ca un act de terorism.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO