Business Internaţional

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat a râs când a fost întrebat de Boris Johnson

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat a râs...

Autor: Mihai Draghici

14.07.2016, 14:58 740

Mark Toner a încercat cu greu să se abţină să râdă când a fost întrebat dacă numirea lui Boris Johnson, un politician controversat, va afecta relaţiile dintre Marea Britanie şi Statele Unite.

Luând un ton serios, Toner a precizat: "Reuşim întotdeauna să colaborăm cu britanicii indiferent cine ocupă postul de ministru de Externe, pentru că avem o relaţie specială cu Marea Britanie".

"Avem o relaţie care merge dincolo de personalităţi. Iar acum este o perioadă crucială pentru istoria Angliei, dar şi pentru relaţia dintre SUA şi Marea Britanie, astfel că, în mod absolut, suntem hotărâţi să mergem înainte în mod productiv", a subliniat Mark Toner.

Noul premier britanic, Theresa May, a provocat surprindere prin decizia de a-l numi pe Boris Johnson, un politician eurosceptic şi fostul lider al grupului care a militat pentru ieşirea din UE, în funcţia de ministru de Externe.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO