Business Internaţional

Provocările de a fi investitor în Rusia: O mare bancă europeană îşi informează clienţii cu active în Rusia că acestea ar putea fi dispărute

Provocările de a fi investitor în Rusia: O mare bancă...

Autor: Valeriu Dănilă

26.06.2023, 12:07 226

Deutsche Bank le-a spus clienţilor că nu mai poate garanta accesul deplin la acţiunile ruseşti care le aparţin, subliniind provocările cu care se confruntă investitorii pentru a recupera investiţiile în Rusia, titrează Reuters.

Este prima bancă importantă care informează oficial deţinătorii de certificate de depozit că este posibil să nu primească toate drepturile care li se cuvin.

Sancţiunile occidentale şi contramăsurile ruseşti au sugrumat activele deţinute de cetăţeni şi companii internaţioanale. Moscova cere, de asemenea, o contribuţie de 10% la bugetul federal, numită „taxă de ieşire” de către Washington.

Kremlinul a preluat, de asemenea, active sub control temporar, confiscând filialele ruse ale a două firme europene de energie în aprilie, evidenţiind o strategie de reducere a influenţei străine asupra companiilor critice.

Un număr semnificativ de investitori, de la micile fonduri speculative până la marii manageri de active globale, deţin în continuare certificate de depozit, au spus surse pentru investitori. Cei mai mulţi dintre aceştia consideră activele blocate în Rusia ca având valoare 0, unii încă sperând că vor putea să le recupereze.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO