Business Internaţional

Protestează pentru că trebuie să îşi plătească singuri facturile: Aproape o duzină de prinţi saudiţi au fost arestaţi după ce au organizat un protest împotriva unui decret guvernamental

Protestează pentru că trebuie să îşi plătească...

Autor: Alex Ciutacu

06.01.2018, 18:01 15798

Autorităţile din Arabia Saudită au arestat 11 membri ai familiei regale după ce un grup de prinţi a organizat un protest la palatul regal, în urma intrării în vigoare a unui decret care stabileşte că statul nu le va mai plăti facturile de electricitate şi de apă curentă, potrivit Bloomberg.

Garda regală a arestat 11 prinţi care obiectau împotriva unui decret, prin care statul nu le va mai plăti utilităţile, după ce aceştia au refuzat să lase palatul regal în capitală.

Centrul guvernului pentru Comunicaţii Internaţionale va căuta mai multe informaţii din partea autorităţilor responsabile, au transmis aceştia ca răspuns la o cerere din partea Bloomberg pentru un comentariu legat de aceste arestări.

În noiembrie, autorităţile au arestat mai mulţi dintre cei mai bogaţi şi mai influenţi oameni din Arabia Saudită, printre care mai mulţi prinţi şi miniştrii, şi i-a închis în Ritz Carlton din Riyadh. Arestările au fost comandate de noua comisie anti-corupţie, condusă de Prinţul Coroanei Mohammed bin Salman.

Regele Salman a comandat o creştere a remuneraţiilor pentru muncitorii guvernamentali şi pentru soldaţi după ce, anul acesta, o reforma fiscală a crescut TVA-ul. Aceste creşteri vor costa statul mai mult de 13,3 miliarde de dolari, spune Saud Al-Qahtani, consilier al curţii regale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO