Business Internaţional

Protest pentru protejarea mediului, în cadrul unui spectacol auto din Frankfurt

Protest pentru protejarea mediului, în cadrul unui...

Autor: Bianca Pavaluca

15.09.2019, 18:12 103

Cel puţin 15.000 de persoane au protestat duminică pentru combaterea problemelor climatice în Frankfurt, în cadrul unui spectacolui auto anual din oraşul german, unul dintre cele mai mari evenimente de acest gen din lume, relatează CNN.

Protestatarii au manifestat faţă de rolul pe care îl joacă industria auto germană în schimbările climatice şi în distrugerea mediului.

De asemenea, miile de persoane prezente au cerut oprirea producţiei motoarelor pe combustie şi trecerea la vehicule fără emisii.

Protestatarii au scandat pe străzile oraşului Frankfurt şi au fluturat pancarte cu „Stop SUV”,, „SUV nu este cool” şi „Nu ne putem înlocui plămânii”.

Autorităţile au anunţat că peste 15.000 de persoane au participat la protest, printre care şi mai mulţi ciclişti. Greenpeace, unul dintre organizatorii protestului, a anunţat că peste 25.000 de persoane au fost implicate în manifestaţia de duminică, printre care 18.000 de ciclişti.

Marie Klee, purtător de cuvânt al grupului Sand in the Gearbox, a lăudat succesul protestului, menţionând că răspunsul primit din partea cetăţenilor „care au fost dispuşi să ia parte într-o campanie civilă şi să fie împotriva puternicii industrii auto” i-a depăşit aşteptările.

Alături de Greenpeace au protestat mai multe organizaţii dedicate protejării mediului. Mii de ciclişti au luat parte la protest, blocând rute cheie din oraş.

Experţii din cadrul Greenpeace au criticat-o pe Angela Merkel, cancelarul Germaniei.

„Nu poate să stea şi să se uite cum directorii executivi îşi pun coroane verzi pe cap în timp ce continuă să dezvolte şi să vândă vehicule diesel, care dăunează mediului”, a declarat Marion Tiemann, expert în transporturi din cadrul Greenpeace.

Angela Merkel a ţinut în urmă cu două zile un discurt în cadrul deschiderii spectacolului auto din Frankfurt, făcând apel industriei auto să depună eforturi pentru dezvoltarea unor moduri de transport sustenabile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO