Business Internaţional

Propaganda comunistă şi libertatea cuvântului nu fac casă bună: China limitează utilizarea serviciilor de microblogging

China restricţionează utilizarea principalelor servicii de microblogging

Autor: Ana Borlescu

31.03.2012, 16:07 183

Principalele două servicii de microblogging din China, Sina Weibo şi Tencent QQ, au suspendat sâmbătă capacitatea utilizatorilor de a posta comentarii, oficial pentru a lupta împotriva răspândirii "zvonurilor", relatează AFP.

Cei doi giganţi ai Internetului au declarat pe site-urile lor respective că această măsură va rămâne în vigoare până la 3 aprilie, în timp ce autorităţile, îngrijorate cu privire la fluxul informaţiei şi a criticilor vehiculate pe microbloguri, încearcă să-şi sporească controlul asupra Internetului.

"Zvonurile şi informaţiile ilegale şi dăunătoare propagate pe microbloguri au avut repercusiuni sociale nefaste iar comentariile conţin o cantitate mare de informaţii dăunătoare", a afirmat pe site-ul său Tencent, unul dintre principalele servicii de reţele sociale, mesagerie instantanee, microblogging şi jocuri online din China.

"De la 31 martie ora 08:00 la 3 aprilie ora 08:00 funcţia de comentarii a Weibo va fi temporar suspendată", a declarat la rândul său Sina, care deţine primul serviciu de microblogging din China, Sina Weibo.

Aceste măsuri ce restrâng libertatea utilizatorilor de Internet intervin după ce autorităţile chineze au impus închiderea a 16 site-uri şi arestarea a şase persoane pentru "crearea şi propagarea de zvonuri", conform informaţiilor publicate în noaptea de vineri spre sâmbătă de agenţia oficială China Nouă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO