Business Internaţional

Profiturile fintech-ului britanic TransferWise, în valoare de 5 miliarde de dolari, au crescut pentru al cincilea an consecutiv; viitorul IPO-ului rămâne incert

Cofondatorii TransferWise –  Kristo Käärmann şi Taavet Hinrikus; Sursa: cnbc.com

Cofondatorii TransferWise – Kristo Käärmann şi Taavet Hinrikus; Sursa: cnbc.com

Autor: Eduard Ivanovici

23.09.2020, 12:52 108

TransferWise, unul dintre cele mai valoroase fintech-uri europene, a înregistrat al cincilea an de profituri consecutive, transmite CNBC.

 Serviciul de transfer de bani a declarat că profiturile nete s-au dublat şi au ajuns astfel la 21,3 milioane de lire în anul fiscal care s-a încheiat în martie 2020. Veniturile anuale au atins 302,6 milioane de lire, spune TransferWise, cu 70% mai mult faţă de anul trecut.

Fintech-ul a înregistrat un total de 42 de milioane de lire din plăţile transfrontaliere de anul trecut, la care se adaugă un plus de 25 de milioane generat de plăţile la nivel intern. În ceea ce priveşte zonele în care operează compania, Europa reprezintă peste jumătate din venituri, în timp ce Statele Unite şi regiunea Asia-Pacific contribuie cu 26% şi, respectiv, 22% la totalul încasărilor.

Totuşi, este important de notat faptul că ultimele date nu includ o bună parte din rezultatele de anul acesta, aşa că impactul generat de pandemie nu este cunoscut în totalitate.

Fondat în 2011, TransferWise a câştigat popularitate prin intermediul platformei online şi ratelor mici de schimb valutar. Compania a fost evaluată recent la 5 miliarde de dolari, însă perspectiva unei oferte publice iniţiale (IPO) rămâne incertă.

„Există multă muncă în ceea ce priveşte conducerea unei companii publice care, cel puţin momentan, nu ar reuşi să ne ajute clienţii”, spune Matt Briers – CFO în cadrul TransferWise.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO