Business Internaţional

Profiturile din cadrul Barclays s-au prăbuşit cu 66% în prima jumătate a anului: A doua cea mai mare bancă din Marea Britanie a pus deoparte 4 miliarde de euro pentru a acoperi creditele neperformante din perioada crizei

Profiturile din cadrul Barclays s-au prăbuşit cu 66%...

Autor: Eduard Ivanovici

29.07.2020, 14:18 116

Barclays, a doua cea mai mare bancă din Marea Britanie după HSBC, a raportat o pierdere a profiturilor de 66% în prima jumătate a anului ca urmare a efectelor economice generate de pandemia de coronavirus, conform Business Insider.

Profiturile atribuite acţionarilor au scăzut la 695 milioane de lire (767 mil. euro) în primele şase luni ale anului de la 2 miliarde de lire (2,2 mld. euro) în 2019.

Banca britanică a pus deoparte 4 miliarde de euro pentru a acoperi creditele neperformante din perioada crizei. Totodată, acţiunile au scăzut cu 3,5% la începutul şedinţei de tranzacţionare de miercuri, 29 iulie.

Cu toate acestea, divizia de trading a performat relativ bine în condiţiile în care a raportat o creştere de 60% a veniturilor obţinute din valută, rate şi credite.

Ieri, ING Group a anunţat că se aşteaptă la deprecieri de 300 mil. euro (352 mil. dolari) din valoarea achiziţiilor anterioare în al doilea trimestru din 2020.

Multinaţionala olandeză a anunţat că provizioanele pentru acoperirea potenţialelor pierderi ajung până la 661 milioane de euro, comparativ cu 207 milioane în aceeaşi perioadă a anului trecut. Doar în primele trei luni ale anului, profitul net al băncii a scăzut cu 40%, ajungând astfel la 670 milioane de euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO