Business Internaţional

Profitul Zurich Financial creste cu 13%

20.08.2004, 00:00 14

Zurich Financial Services AG, cea mai mare companie elvetiana de asigurari, a anuntat ca profitul obtinut in trimestrul a doilea a crescut cu 13%, pe fondul platii unor despagubiri mai reduse si a cresterii veniturilor din activitatea de investitii, informeaza Bloomberg.
Profitul net al companiei a urcat la 718 milioane de dolari comparativ cu profitul de 634 milioane de dolari inregistrat in perioada similara a anului trecut. Rezultatul raportat a depasit media estimarilor a sapte analisti chestionati de Bloomberg, cae previzionau un profit in jurul a 688 mil $.
James Schiro, directorul executiv al Zurich Financial Services, a readus compania pe profit in 2003 dupa ce a disponibilizat 5.000 persoane si a vandut parti din afacere pentru 1,3 mld dolari. Compania anuntat ieri ca se asteapta la cheltuieli de 150 mil dolari in urma pagubelor facute de uraganul Charley, care a traversat Florida pe data de 13 august, cauzand moartea a cel putin 20 persoane si lasand alte cateva mii fara case.
Uraganul Charley probabil va costa companiile de asigurari 7,4 mld dolari, situandu-l pe acesta pe locul al doilea intre cele mai costisitoare furtuni din istoria Statelor Unite.
Valoarea de piata a companiei Zurich Financial este in jur de 20,8 mld dolari.
catalin.ciocan@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO