Business Internaţional

Profitul SocGen bate previziunile

10.11.2004, 00:00 10



Profitul companiei franceze Societe Generale, in trimestrul trei, a depasit previziunile cu 10%, pe fondul maririi activitatii de consumer banking, investment banking si a scaderii provizioanelor pentru credite nerambursate, relateaza Financial Times.



Inmultirea contractelor cu active derivate, marirea numarului serviciilor financiare acordate consumatorilor si a retail-banking-ului international, au ridicat rezultatele. La aceasta situatie a contribuit si pierderea neta de 33 de milioane din investitiile pe termen lung.



Banca franceza a castigat 739 de milioane de euro in trei luni fata de 670 de milioane in 2003. "Cifrele par a fi foarte bune, determinate in special de rezultatele imbunatatite ale diviziei de investitii", spune Stephen Jarvis, analist la Morgan Stanley.



Rivallii de la BNP Paribas au dat si ei publicitatii cifre mai bune pentru semestrul trei, pe fondul scaderii pierderilor din imprumuturi si cresterea unitatilor de finante si asigurari.



La Societe Generale, situatia economica incerta a contribuit la cresterea cererii pentru produsele specializate. Ratele relativ mici ale dobanzilor si dorinta consumatorilor de a detine mai mult control asupra economiilor pentru pensionari, au impulsionat consumul. "Ratele de crestere ale grupului- retail banking-ul din afara Frantei, serviciile de investitii si cele financiare au inregistrat rezultate foarte bune", s-a scris in declaratia bancii. "Cu toate ca situatia economica nu a fost favorabila, toate activitatile au contribuit semnificativ".



Profitul bancii a evoluat cu 37% al 374 de milioane de euro datorita scaderii provizioanelor cu 34 de milioane de euro.



Profitul din retail banking s-a majorat in Franta cu 9 procente, la 245 de milioane euro, iar cel obtinut in afara tarii a ajuns la 73 de milioane, crescand cu 28%. Societe Generale a patruns si pe piata est-europeana si in alte tari in curs de dezvoltare, pentru a impulsiona cresterea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO