Business Internaţional

Profitul net al Morgan Stanley aproape s-a dublat în trimestrul al treilea, la 1,71 miliarde dolari

Profitul net al Morgan Stanley aproape s-a dublat în...

Autor: Anca Dumitrescu

17.10.2014, 17:19 76

Directorul general James Gorman a încercat să crească operaţiunile de trading cu venituri fixe, concomitent cu reducerea numărului de angajaţi şi a capitalului alocat diviziei.

Veniturile băncii, excluzând ajustări contabile, au urcat de la 8,12 miliarde de dolari în urmă cu un an la 8,69 miliarde de dolari.

În urma informaţiilor, acţiunile Morgan Stanley sunt în urcare cu 4,5% în timpul tranzacţiilor electronice de dinaintea deschiderii bursei americane, iar de la începutul acestui an au avansat cu 3,7%.

JPMorgan Chase şi Citigroup au rasportat la rândul lor, în această săptămână, profituri peste aşteptările analiştilor, datorită veniturilor generate de operaţiunile de trading.

Morgan Stanley vrea să îmbunătăţească rentabilitatea operaţiunilor de trading cu venituri fixe, dar planurile băncii sunt încetinite de rezultatele slabe ale tranzacţiilor cu mărfuri şi a celor valutare. O parte a planului constă în vânzarea diviziei de tranzacţii cu petrol companiei ruse Rosneft.

Banca a anunţat săptămâna trecută că vânzarea ar putea să nu fie finalizată până la sfârşitul acestui an, aşa cum este prevăzut, din cauza necesităţii obţinerii aprobărilor din partea autorităţilor de reglementare din SUA şi a sancţiunilor americane impuse Rusiei.

În primele nouă luni, Morgan Stanley a fost al doilea mare consultant la nivel mondial pentru fuziuni şi achiziţii şi s-a plasat pe locul al treilea în rândul aranjorilor de oferte de acţiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO