Business Internaţional

Profitul GE, la cele mai inalte cote din 2003

15.07.2005, 19:35 16

General Electric ar putea raporta cel mai ridicat nivel al profitului din ultimele sase trimestre, pe fondul cresterii vanzarilor la noile echipamente industriale, informeaza Blommberg.

Castigurile aferente celui de-al doilea trimestru ale General Electric, a doua companie din lume ca valoare de piata, au crescut cu 25 de procente la 4,7 miliarde de dolari (3,86 miliarde de euro) sau cu 45 de centi per actiune, a spus Jeffrey Immelt, director executiv, in timpul unei conferinte care a avut loc pe 6 mai.

GE Energy, cea mai mare unitate industriala a companiei, va inregistra o majorare a profitului pentru prima data in ultimele 10 trimestre datorita intensificarii vanzarilor de echipamente si servicii.

Immelt renunta la unitatile a caror crestere a fost mai redusa, cum sunt cele de asigurari, urmarind dezvoltarea celor mai productive, cum sunt cele de sanatate si financiare.

Comenzile trimestriale au crescut probabil cu 15 procente datorita majorarii cererii pentru motoarele cu reactie si pentru alte componente, a adaugat el pe 23 iunie.

"Am observat multe reactii pozitive cu privire la aceasta evolutie", a spus Stephen Hoedt, analist la National City Corp., din Cleveland, care detine 22,4 milioane de actiuni GE. "La capitolul energie, semnele de ameliorare au aparut inca din trimestrul trecut", a adaugat el.

Se asteapta ca si venitul net sa creasca cu 44 de centi per actiune, la un venit de 41,6 miliarde de dolari (34,17 miliarde de euro), conform estimarilor a sapte analisti chestionati de Thomson Financial.

Immelt, care a investit peste 60 de miliarde de dolari (49,2 de miliarde de euro) in achizitii, planuieste sa renunte la active in valoare de 15 miliarde de dolari (12,32 miliarde de euro), pentru a atinge tinta de crestere anuala a venitului de 8 procente.

Acesta a castigat anul trecut 8,81 milioane de dolari (7,23 milioane de euro) anul trecut din salarii si bonusuri.

Actiunile General Electric au scazut cu 3,9% in al doilea trimestru. Miercuri actiunile au crescut cu 8 centi la New York Stock Exchange.

Compania inregistreaza o crestere a comenzilor la diviziile sale energetice, a declarat Nicholas Heymann, analist la Prudential Equity Group din New York.

Cererea de pe pietele tarilor emergente pentru produse ca unele turbine relanseaza cresterea la GE Energy, a spus John Rice, care a condus unitatea pana pe 5 iulie, cand a devenit vicepresedinte. "Tarile in curs de dezvoltare au nevoie de aceste produse", a spus Rice investitorilor.

Divizia de Consumer Finance, care se extinde in Europa de Est, Asia si America de Sus sub brandul GE Money, ar putea raporta o crestere cu 20% fata de trimestrul trecut, conform datelor furnizate pe 6 mai.

In mai, General Electric a achizitionat 49,99% din BAC International Bank pentru a se extinde astfel in America Centrala.

Costurile mai mici cu materiile prime au relansat profiturile diviziei de plastice, a declarat Scott Davis, analist la Morgan Stanley. ioana.david@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO