Business Internaţional

Producţia industrială a Italiei, prima ţară europeană care a simţit impactul economic al pandemiei, înregistrează cel mai bun ritm de creştere de-a lungul continentului şi se apropie de nivelurile pre-criză

Producţia industrială a Italiei, prima ţară...

Autor: Eduard Ivanovici

09.10.2020, 14:41 1524

Producţia industrială a Italiei a crescut mai rapid decât în orice altă economie majoră din Europa, apropiindu-se de nivelurile înregistrate anul trecut, fapt ce alimentează tot mai mult speranţele privind recuperarea pierderilor din primele luni ale anului, scrie Financial Times.

Astfel, producţia industrială a celei de-a treia economii din zona euro a crescut în august cu 7,7% faţă de luna precedentă, arată datele agenţiei naţională de statistică.

Rezultatul a depăşit estimările economiştilor intervievaţi de Reuters de 1,3% şi a fost mai puternic decât bilanţul raportat de Franţa în aceeaşi perioadă – plus 1,3%. În Germania, producţia industrială a scăzut cu 0,2% în august după trei luni consecutive de creşteri.

Mulţumită datelor din august, industria italiană se află la doar 0,3% sub nivelurile înregistrate în aceeaşi lună a anului trecut. În iulie, diferenţa ajungea la 8%.

Rezultatele au fost alimentate de o performanţă puternică în ceea ce priveşte bunurile durabile, inclusiv maşinile, înregistrându-se o creştere lunară de aproape 20%. De asemenea, industria modei – sector important pentru economia italiană – a crescut cu 36% în august.

Produsul intern brut (PIB) din Italia a suferit o contracţie de 12,8% în T2, după un declin de 5,4% în primele trei luni ale anului. Cheltuielile gospodăriilor au scăzut în T2 cu 11,3% faţă de T1, iar exporturile au s-au redus cu 26,4%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO