Business Internaţional

Producţia industrială a zonei euro a crescut cu 9,1% în iunie, însă a rămas cu mult sub nivelurile înregistrate înainte de coronacriză

Producţia industrială a zonei euro a crescut cu 9,1%...

Autor: Eduard Ivanovici

12.08.2020, 14:20 105

În iunie, output-ul fabricilor din zona euro a crescut semnificativ pentru a doua lună consecutivă , însă a rămas cu mult sub nivelurile înregistrate înainte de pandemia de coronavirus, conform MarketWatch.

Agenţia de statistică a Uniunii Europene a declarat că producţia industrială a crescut cu 9,1% faţă de luna mai, perioadă care a fost martora celei mai mari creşteri lunare de când au început să fie raportate datele, adică din 1991.

Totuşi, creşterea nu a fost suficientă pentru a acoperi pierderile înregistrate în martie şi aprilie, nivelul producţiei fiind astfel cu 11% mai mic decât rezultatele lunii februarie, înainte să fie lansate restricţiile de circulaţie.

De-a lungul zonei euro, Slovacia a înregistrat în iunie cea mai mare creştere a output-ului – 21,7% mai mult decât datele lunii mai. Economia ţării se bazează masiv pe producţia de autovehicule, având legături stabile cu principalii fabricanţi germani.

„Creşterea şomajului, nesiguranţa locului de muncă, al doilea val de infectări şi menţinerea măsurilor de distanţare socială vor restrânge în mod inevitabil redresarea”, avertizează Chris Williamson, economist-şef în cadrul IHS Markit.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO