Business Internaţional

Producţia de oţel a Chinei a înregistrat un record de 74 de milioane de tone în luna iulie

Producţia de oţel a Chinei a înregistrat un record de...

Autor: Anca Olteanu

14.08.2017, 16:25 108

În iunie, producţia de oţel a ajuns la 73,23 milioane de tone, iar în primele şapte luni ale acestui an, producţia de oţel a fost de 491,55 milioane de tone, raportând o creştere de 5,1%, potrivit datelor Biroului Naţional de Statistică din China.

În general, activitatea în acest sector scade în timpul verii, când lucrările în domeniul construcţiilor de locuinţe sunt reduse din cauza căldurii.

China a încercat să restructureze sectoarele ineficiente de producţie timp de mai mulţi ani, ca parte a luptei împotriva poluării.

Anul acesta, China a căutat să reducă din producţia de oţel de calitate inferioară, precum cel folosit în construcţii, ceea ce a dus la o creştere a preţurilor, în condiţiile în care investitorii au mizat pe rezerve restrânse.

China a permis, însă, fabricilor de oţel să se extindă în condiţiile în care se supun standardelor de mediu mai stricte, ceea ce a compensat din reducerile impuse producţiei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO