Business Internaţional

Producţia de gaze a gigantului rus Gazprom, văzută la minimul istoric în 2015

Producţia de gaze a gigantului rus Gazprom, văzută la...

Autor: CătăIina Apostoiu

30.07.2015, 00:00 398
Ministerul rus al economiei a anunţat că se aşteaptă ca producţia de gaze a Gazprom să scadă la 414 miliarde de metri cubi în acest an, minimul istoric, pe fondul cererii slabe şi al unui declin al investiţiilor de pe segmentul upstream, relatează Reuters. Gazprom, cel mai mare producător de gaze naturale al Rusiei şi al lumii, anunţa în ultimul său raport din mai că se aşteaptă ca producţia sa de gaze naturale să se redreseze în acest an, urcând la 450 miliarde de metri cubi după un declin până la 444 miliarde de metri cubi anul trecut.

În ultima vreme, Gazprom a fost afectat de disputa cu Ucraina, ţara suspendându-şi achiziţiile de gaze din Rusia începând cu 1 iulie. Compania rusă de stat şi-a pierdut de asemenea poziţia de cel mai important furnizor de gaze naturale al Europei de Vest în faţa Norvegiei la începutul acestui an. Potrivit ministerului rus al economiei, exporturile totale de gaze ale Rusiei se vor situa la 164,6 miliarde de metri cubi în 2015, în scădere cu 5,5% faţă de 2014. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO