Business Internaţional

​Producătorul sud-corean Hyundai Motor are în plan investiţii de 40 miliarde de dolari în următorii cinci ani

​Producătorul sud-corean Hyundai Motor are în plan...

Autor: Tibi Oprea

27.02.2019, 18:33 611

Hyundai Motor, producătorul modelelor Sonata sedane şi a SUV-urilor Tucson, plănuieşte să investească 40 de miliarde de dolari în următorii 5 ani în dezvoltarea de noi modele şi tehnologii pentru vehicule autonome şi electrice, precum şi în servicii de transport pentru a se alinia cu modificările din industrie şi a spori competiţia în rândul rivalilor precum producătorul american de maşini electrice Tesla.

În medie, cheltuielile anuale vor fi cu 58% mai mari decât în ultimii cinci ani, potrivit unui comunicat de miercuri al companiei, citat de Bloomberg.

Producătorul sud-corean, al cincilea ca dimensiune la nivel mondial, a mai anunţat că până la finalul lui 2020 va realiza o marjă de profit operaţional de 7%, în contextul în care profitabilitatea companiei a fost mai mică de atât în fiecare dintre ultimii patru ani.

Acţiunile companiei cu o capitalizare de 29 miliarde de dolari, potrivit platformei Investing.com, înregistrează de la începutul anului o creştere de 8,8%. Spre comparaţie, indicele Kospi al bursei din Seoul înregistrează în aceeaşi perioadă plus 8,2%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO