Business Internaţional

Producătorul italian de îmbrăcăminte de lux Moncler, prezent în România prin fabrica de la Bacău, îşi va cumpăra unul dintre rivali pentru 1,4 miliarde de dolari

Producătorul italian de îmbrăcăminte de lux Moncler,...

Autor: Eduard Ivanovici

07.12.2020, 14:32 3360

Grupul italian Moncler a declarat luni că va cumpăra compania Stone Island într-o achiziţie în două etape care îi oferă companiei rivale e evaluare de 1,39 miliarde de dolari (1,15 miliarde euro), conform Reuters.

În primă fază, Moncler – un producător de îmbrăcăminte de lux care are o capitalizare de 11,6 miliarde de euro pe bursa de la Milano – va cumpăra peste 50% din Stone Island de la CEO-ul Carlo Rivetti şi 19,9% de la alţi membri ai familiei acestuia. Achiziţia va fi efectuată în cash şi acţiuni, au declarat celor două firme.

Restul de 30%, deţinut de investitorul singaporez Tamasek, va fi cumpărat în a doua etapă a contractului.

„Ne alăturăm într-o perioadă dificilă atât pentru Italia, cât şi pentru planetă, când totul pare nesigur şi imprevizibil. Însă cred că exact în aceste momente trebuie să găsim energie şi inspiraţie în ideea de ani clădi viitorul”, a spus preşedintele şi CEO-ul Moncler Remo Ruffini.

În 2015, grupul italian a ales zona Bacăului pentru o investiţie în prima unitate de producţie din România, în care lucrează aproximativ 900 de oameni. Pe atunci, Moncler a fost susţinut de un ajutor de stat în valoare de 17 milioane de lei.

Compania vinde o gamă largă de produse de îmbrăcăminte, preţurile plăcând de la câteva sute de ore şi depăşind în multe cazuri pragul de 10.000 de euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO