Business Internaţional

Producătorul de ţigări electronice Juul Labs a strâns 325 milioane de dolari din vânzarea de capitaluri proprii

Producătorul de ţigări electronice Juul Labs a strâns...

Autor: Laura Albu, Mediafax

19.08.2019, 18:20 229

Producătorul de ţigări electronice Juul Labs a strâns 325 milioane de dolari din vânzarea de capitaluri proprii şi din debite, potrivit documentelor oficiale. Compania va investi fondurile în expansiunea către pieţe din afara SUA, după ce reglementările americanilor au devenit tot mai aspre.

Documentele transmise către Comisia pentru Valori Mobiliare şi Schimburi, arată că fondurile nu erau destinate pentru tranzacţii precum ofertele de fuziune, achiziţii sau schimburi sau pentru plata directorilor, promotorilor şi regizorilor transmite Reuters.

Marlboro Altria Group deţine 35% din acţiunile Juul Labs, iar acestea au crescut cu 1% înaintea tranzacţiilor.

Juul şi-a concentrat, în ultimul an, eforturile în extindarea vânzărilor în afara Statelor Unite, întrucât autorităţile de reglementare americane sporesc supravegherea produselor electronice care sunt extrem de populare în rândul adolescenţilor.

În iulie, o instanţă federală a Statelor Unite a ordonat companiilor care produc ţăgări electronice să depună cereri la FDA în termen de 10 luni pentru rămână pe piaţă. Iniţial termenul era programat până în 2020.

Cea mai recentă rundă de finanţare vine la un an după ce Juul, care şi-a lansat produsele în 2015, a strâns aproximativ 1,25 miliarde de dolari pentru a finanţa creşterea explozivă.

În decembrie anul trecut, a primit aproximativ 12,5 miliarde de dolari de la Altria pentru ca cea din urmă să deţină acţiuni în cadrul Juul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO