Business Internaţional

Producătorul de componente de calculator Logitech raportează cel mai bun trimestru din istorie şi atinge pentru prima dată venituri de peste un miliard de dolari

Producătorul de componente de calculator Logitech...

Autor: Eduard Ivanovici

20.10.2020, 17:04 205

Acţiunile producătorului de componente de calculator Logitech au crescut marţi cu aproape 23% după ce compania a anunţat rezultatele din al doilea trimestru al anului fiscal.

Cererea pentru tastaturi, camere web şi mouse-uri a continuat să crească în ultimele luni de vreme ce munca de acasă pare să devină un aspect esenţial al companiilor de pe întreg teritoriul planetei, scrie Business Insider.

Veniturile Logitech au ajuns în al doilea trimestru la 1,26 miliarde de dolari, cu mult peste previziunile de 846 de milioane. Preţul unei acţiuni a crescut în aceeaşi perioadă cu 1,87 dolari, faţă de estimările iniţiale de 58 de cenţi, iar profiturile se apropie de 267 de milioane de dolari.

Între timp, compania a anunţat că nivelul vânzărilor se va majora în 2021 cu 35-40%, declarând anterior că nu se aşteaptă la o creştere mai mare de 13%.

T2/2020 a fost primul trimestru din istoria companiei în care veniturile au depăşit un miliard de dolari, înregistrându-se o creştere de 75% faţă de anul trecut.

„Noile trenduri care ne alimentează afacerile au accelerat pe măsură ce societatea se adaptează noii realităţi”, a declarat CEO Logitech Bracken Darrell, adăugând că pandemia de COVID-19 va crea o nouă cultură în cadrul pieţei forţei de muncă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO