Business Internaţional

Problemele financiare pun pe butuci un cazinou gigantic din Las Vegas

Problemele financiare pun pe butuci un cazinou gigantic din Las Vegas

Autor: Alexandru Matei

07.11.2010, 17:04 23

City Center, un complex de cazinouri din Las Vegas în valoare de8,7 miliarde de dolari deschis în urmă cu mai puţin de un an, estepe punctul de a se prăbuşi din cauza problemelor financiare, scrieThe Wall Street Journal.

Complexul, care include hoteluri, un cazinou şi un mallgigantic, este cel mai mare proiect imobiliar finanţat din surseprivate din Statele Unite.

Problemele City Center sunt cauzate în special de cea maiabruptă scădere a turismului înregistrată de Las Vegas în ultimeledecenii. Între 1 ianuarie şi 30 septembrie complexul a înregistrato pierdere netă de aproape un miliard de dolari, din care 600 demilioane de dolari sub formă de reducere a valorii contabile aactivelor.

Principala sursă a problemelor sunt condiţiile unui credit învaloare de 1,8 miliarde de dolari contractat de Dubai World şi MGMResort International, companiile care deţin complexul, carestipulează că veniturile grupului trebuie să fie mult mai maridecât se estimează în prezent.

Dacă nu se pot renegocia condiţiile creditului, City Centerpoate intra în incapacitate de plată până la mijlocul anuluiviitor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO