Business Internaţional

Problemele economiei americane au inceput sa afecteze bugetele de publicitate

12.05.2008, 18:06 14

Murdoch a adaugat ca Fox Interactive Media (FIM), compania care se ocupa de afacerile pe internet ale News Corp., va rata cu 10% tinta de profit anual de un miliard de dolari (651 de milioane de euro), scrie publicatia International Herald Tribune.
Insa FIM, care administreaza reteaua MySpace, este o afacere "foarte sanatoasa" care asteapta un venit de peste un miliard de dolari in anul fiscal 2009. "Nu incape indoiala ca economia de consum se confrunta cu mari probleme. Efectul asupra domeniului de advertising este vizibil, proiectele se fac pe termen mai scurt", a spus presedintele si directorul executiv al News Corp.
Grupul media a anuntat ca profitul din trimestrul fiscal care s-a incheiat la sfarsitul lunii martie s-a triplat pe fondul cresterii vanzarilor de publicitate in cadrul retelelor de televiziune Fox TV si Fox News Channel si in urma schimbului de active facut cu Liberty Media.
News Corp., care detine si studiourile de film 20th Century Fox, a anuntat o crestere a profitului net pana la 2,7 miliarde de dolari (1,75 miliarde de euro) in trimestrul incheiat la sfarsitul lunii martie, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, in care profitul a fost de 871 de milioane de dolari (567 de milioane de euro).
Analistul firmei Pali Research, Richard Greenfiels, a afirmat ca News Corp. continua sa aiba un profit operational ridicat datorita diviziei sale de televiziune.
"Avem acum trei trimestre consecutive de crestere. Cand le vor recunoaste si investitorii meritul pentru aceasta crestere?"
Venitul operational al diviziei de televiziune a News Corp. a crescut cu 53% datorita scaderii costurilor transmisiilor in prime-time (intervalul 19:00-23:00, cand se inregistreaza un maxim al audientei) si cresterii vanzarilor de publicitate din timpul Super Bowl, finala campionatului de fotbal american.
Murdoch a afirmat ca afacerile News Corp. din Australia sunt in plina dezvoltare si ca cele din Marea Britanie, care cuprind si cel mai mare furnizor englez de televiziune contra cost, BSkyB, sunt "foarte sanatoase". "Nu stiu daca situatia din Europa se va asemana cu cea din America. In orice caz, sunt informat ca afacerile de pe continent merg mai greu", a spus miliardarul.
Compania a anuntat si ca nu va avea un rol in consolidarea industriei internetului initiata de oferta Microsoft pentru preluarea Yahoo!. Intrebat daca News Corp. este interesata de un acord cu Microsoft, Yahoo! sau AOL, directorul de operatiuni al companiei, Peter Chernin, a spus ca "nu cred ca avem vreun interes, la niciun nivel".
Directorii executivi ai grupului au afirmat ca masurile luate recent in vederea dezvoltarii diviziei de advertising vor da roade in curand.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO