Business Internaţional

Probleme pentru unul dintre cei mai mari operatori aerieni: Lufthansa raportează pierderi de aproape 400 milioane dolari

Probleme pentru unul dintre cei mai mari operatori...

Autor: Alex Ciutacu

16.04.2019, 12:13 194

Cel mai mare operator aerian din Europa, Deutsche Lufthansa, a raportat o pierdere trimestrială cu 80% mai mare decât se aşteptau analiştii, potrivit Bloomberg.

Acţiunile Lufthansa au scăzut cu 5% marţi dimineaţa pe bursa din Frankfurt după ce operatorul aerian a raportat pierderi de 380 milioane dolari pentru primul trimestru. Nivelul pierderilor depăşeşte oricare dintre cele 12 estimări lansate în piaţă de analişti.

Lufthansa dă vina pe costurile din ce în ce mai mari pentru combustibili şi pe competiţia robustă la nivel de preţ pentru scăderea înregistrată la nivelul profitului. Mai mult, T1 2019 are de pierdut în comparaţie cu T1 2018 încât prima parte a anului trecut s-a bucurat la nivel de business de un Paşte timpuriu.

Cu toate acestea, Daniel Roeska, analist în cadrul Bernstein, susţine că niciunul dintre aceşti factori nu a fost o surpriză şi pierderea rămâne una şocant de mare.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO