Business Internaţional

Problema imunităţii de turmă: Într-una dintre primele economii ale Europei, doar 5% din populaţie a dezvoltat anticorpi împotriva COVID-19

Problema imunităţii de turmă: Într-una dintre primele...

Autor: Eduard Ivanovici

12.07.2020, 00:42 2740

Un studiu realizat pe cel puţin 60.000 de oameni estimează ca doar 5% din populaţia Spaniei a a dezvoltat anticorpi pentru COVID-19, a relatat revista medicală Lancet, potrivit BBC.

Imunitatea de turmă se atinge atunci când suficient de mulţi oameni sunt infectaţi în ideea de a opri răspândirea virusului. În medie, 70% din populaţie trebuie să devină imună pentru a-i proteja pe cei neinfectaţi.

Prevalenţa anticorpilor pentru coronavirus a fost sub 3% în regiunile de coastă ale Spaniei, dar mai mare în zonele în care s-au raportat cele mai mari focare de infecţie, reiese din raport.

„În ciuda impactului exercitat de COVID-19 în Spania (300.000 de cazuri şi 28.000 de morţi), prevalenţa rămâne în continuare mică şi este în mod clar insuficientă pentru a atinge imunitatea de turmă.”

„Acest lucru nu poate fi atins dacă nu se vor accepta o serie de daune colaterale, înregistrându-se tot mai multe decese, spitalele urmând să fie din nou suprasolicitate. Astfel, măsurile de distanţare socială şi eforturile de identificare şi izolare a cazurilor noi devin imperative pentru controlul ulterior al epidemiei.”

Datele strânse de revista Lancet reprezintă unul dintre cele mai mari studii despre coronavirus din Europa.

Economia Spaniei, una dintre primele la nivel mondial, a înregistrat o scădere de 34% în numai două săptămâni după ce au fost aplicate restricţiile de circulaţie, potrivit unui raport publicat de Banca Spaniei. Ca rezultat al măsurilor impuse de carantină, produsul intern brut (PIB) al ţării a scăzut cu 34% între 16 şi 31 martie, cu mult peste media zonei euro de 21%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO