Business Internaţional

Probabil cel mai bun agent imobiliar din lume: cum să vinzi 931 de case într-un an, pe o piaţă aflată la pământ

Probabil cel mai bun agent imobiliar din lume: cum să vinzi 931 de case într-un an, pe o piaţă aflată la pământ

Autor: Radu Racu

16.09.2011, 14:10 16816

Cate case poate să vândă un agent imobiliar bun într-un an? Zece - douăzeci? Se pare că media naţională în SUA este şapte tranzacţii intermediate într-un an, însă un agent din Las Vegas a luat parte la nu mai puţin de 931 anul trecut, scrie Time.

Jared Jones, proprietarul agenţiei imobiliare Horizon Realty Group nu este cel mai bun agent imobiliar din ţară, însă a atras atenţia jurnaliştilor de la Time reuşind să se plaseze pe locul patru într-un top al Wall Street Journal, lucrând în una din cele mai afectate regiuni de prăbuşirea imobiliară: Las Vegas.

Topul WSJ în domeniul tranzacţiilor imobiliare îl plasează pe Mike Phillips în prima poziţie, cu 1.286 de tranzacţii intermediate anul trecut în Kansas, aproape patru pe zi.


În ceea ce priveşte succesul lui Jones în Las Vegas, agentul imobiliar spune că circa 80% din proprietăţile vândute sunt executate silit sau scoase la vânzare pentru plata creditelor. "Există o piaţă mare de case aflate în pragul executării silite. Oamenii îşi vând casele să-şi plătească ratele. În acelaşi timp, sunt multe proprietăţi deţinute de bănci scoase la vânzare", spune agentul de doar 32 de ani.

Jones susţine că multe dintre tranzacţiile intermediate de el au avut ca beneficiari investitori care caută să cumpere mai multe proprietăţi la pachet.

Circa o treime din tranzacţiile cu proprietăţi din SUA se fac cu bani gheaţă, iar cota urcă la 50% în zone mai afectate de scăderea pieţei, cum sunt Las Vegas sau Florida, notează revista americană.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO