Business Internaţional

Principalul cotidian ungar de opoziţie va fi vândut, afirmă redatorul-şef al acestuia

Principalul cotidian ungar de opoziţie va fi vândut,...

Autor: Mediafax

10.10.2016, 13:22 122

Grupul de presă Mediaworks, care deţine cotidianul Nepszabadsag, a dat asigurări sâmbătă că suspendarea activităţii ziarului are la bază raţiuni de ordin economic şi că va fi urmată de elaborarea unui nou concept.

"Pentru ca ziarul Nepszabadsag să aibă o activitate pe viitor, conducerea Mediaworks se va concentra pe găsirea celui mai bun model de afaceri în linie cu tendinţele actuale din industrie şi va începe consultările pentru a aigura cât mai bine dezvoltarea ulterioară", anunţa sâmbătă grupul de presă, citat de MTI.

Jurnaliştii care scriu pentru această publicaţie au afirmat că nu au fost informaţi în avans de această decizie şi că au fost împiedicaţi să între în clădire.

Discuţiile dintre reprezentanţii Mediaworks şi cei ai redacţiei nu au avut duminică un rezultat favorabil şi astfel, ziarul de luni a ziarului nu a apărut, iar activitatea online a acestuia nu a fost reluată, potrivit redactorului-şef Andras Muranyi.

"Nu am acceptat să muncim în condiţiile în care ziarul va fi vândut şi se caută un nou proprietar", a declarat el.

Partidele de opoziţie şi mai mulţi membri ai redacţiei au acuzat partidul Fidesz al premierului Viktor Orban că ar fi încercat să înăbuşe presa care nu susţine linia Guvernlui. Ei subliniază că anunţul privind suspendarea apariţiei jurnalului a survenit la câteva zile după ce cotidianul a anunţat că există acuzaţii de corupţie care vizează două personalităţi apropiate lui Viktor Orban.

"Închiderea subită a ziarului Nepszabadsag creează un prededent îngrijorător", a estimat pe Twitter preşedintele Parlamentului european, Martin Schulz.

Aproximativ 2.000 de persoane s-au adunat sâmbătă la Budapesta pentru a-şi exprima solidaritatea faţă de jurnaştii codidianului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO