Business Internaţional

Principalele ştiri pe scurt din Europa de Est

07.11.2010, 23:05 12

Austrian Federal Railways (OBB) încearcă săgăsească o modalitate prin care să obţină înapoi o parte din preţulplătit pentru achiziţionarea companiei de transport feroviar demarfă MAV Cargo din Ungaria, potrivit Portfolio.hu. Oficialii OBBse întreabă acum dacă ar fi trebuit să plătească 102,5 miliarde deforinţi (370 mil. euro) pentru o companie cu pierderi mari.

Ungaria a vândut mai multe obligaţiuni decâtplănuise săptămâna trecută, însă randamentele au crescut pe piaţasecundară, potrivit agenţiei de presă Thomson Reuters. Agenţiaungară AKK a vândut obligaţiuni în valoare de 50 de miliarde deforinţi (180 de milioane de euro).

Bulgaria va regrupa activele producătorului deoţel falimentar Kremikovtzi şi va încerca să obţină permisiuneainstanţei pentru scoaterea acestora la licitaţie pentru a treiaoară după eşecul recent în a atrage ofertanţi, potrivitBloomberg.

Producţia industrială a Ungariei a avansatpentru a noua lună consecutiv în septembrie, cererea în creştere laexport ajutând ţara să depăşească cea mai gravă recesiune din 1991,scrie Bloomberg. Producţia a crescut cu 10,9% faţă de anul trecut,după o valoare revizuită de 15,1% în august.

Ucraina nu a atins ţintele de venituri şicheltuieli bugetare pe primele nouă luni ale acestui an, deficitulînregistrând mai mult de o dublare faţă de perioada similară aanului trecut, până la 52,8 miliarde de grivne (6,6 miliarde dedolari) scrie Bloomberg.

O delegaţie a Fondului Monetar Internaţional(FMI) a plecat de la Belgrad fără un acord cu guvernulsârb pentru furnizarea viitoarei tranşe dintr-un împrumut de treimiliarde de euro, în condiţiile în care autorităţile lucreazăpentru respectarea ţintelor bugetare din 2011, transmiteBloomberg.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO