Business Internaţional

Principalele provocări economice urgente pentru Macron

Principalele provocări economice urgente pentru Macron

Autor: Catalina Apostoiu

17.05.2017, 00:00 312

Noul preşedinte francez a declarat  că misiunea pe care o are în faţă este „imensă“, potrivit Bloomberg. Iată câteva din problemele la care Emmanuel Macron va trebui să găsească soluţii.

Datoria naţională aproape s-a dublat în ultimul deceniu, apropiindu-se de pragul îngrijorător de 100% din PIB. Un factor de creştere în acest capitol este reprezentat de cheltuielile sociale generoase ale ţării, mai mari, ca parte din PIB, decât cele ale oricărei alte mari economii dezvoltate. Populaţia în ritm rapid de îmbătrânire reprezintă o altă provocare pentru cash flow-ul guvernului.

„Reglementările privind piaţa muncii reprezintă probabil cea mai urgentă prioritate“, potrivit lui Bruno Cavalier, economist-şef la Oddo Securities din Paris. Dincolo de costurile legate de forţa de muncă, firmele franceze au un alt motiv major de a se plânge: povara fiscală ridicată. „Diagnosticul lui Macron este că există prea multe frâne în calea angajărilor şi investiţiilor private, aceasta fiind pentru prima dată în mulţi ani când un nou preşedinte îmbrăţişează acest mesaj economic“, spune Cavalier.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO