Business Internaţional

Primarul Londrei, Sadiq Khan: Se pare că Donald Trump a primit mesajul dintre partea londonezilor

Primarul Londrei, Sadiq Khan: Se pare că Donald Trump a...

Autor: Andrei Ionascu, Mediafax

12.01.2018, 20:02 631

Sadiq Khan, un adversar declarat al lui Donald Trump, a subliniat că vizita liderului american ar fi fost vizată de "proteste paşnice de amploare", întrucât viziunile controversate ale lui Trump reprezintă "opusul" valorilor londonezilor.

"Se pare că preşedintele Trump a primit mesajul multor londonezi care iubesc şi admiră SUA şi americanii, dar apreciază că politicile şi acţiunile (lui Trump) reprezintă opusul valorilor oraşului nostru - de incluziune, diversitate şi toleranţă. Vizita lui de luna viitoare ar fi fost, fără îndoială, întâmpinată cu proteste paşnice de amploare. Acest lucru confirmă faptul că a fost o greşeală din partea Theresei May să ofere invitaţia privind vizita şefului de stat. Să sperăm că Donald Trump îşi va reanaliza agenda care dezbină", a transmis Khan prin intermediul unui comunicat.

Donald Trump a anunţat, vineri, că a anulat o vizită la Londra programată pentru luna februarie întrucât nu a vrut să legitimeze decizia admnistraţiei Barack Obama de a muta sediul ambasadei americane de la Londra.

Premierul britanic Theresa May l-a invitat pe Donald Trump la Londra în urma vizitei acesteia la Casa Albă, fiind primul lider de stat care a ajuns la Washington după inaugurarea noului preşedinte american.

Relaţiile dintre SUA şi Marea Britanie au fost tensionate în ultimele luni. La 30 noiembrie 2017, Theresa May a criticat decizia lui Donald Trump de a distribui pe Twitter videoclipuri anti-musulmane postate de către un politician britanic de extremă dreaptă, iar Trump i-a răspuns că ar trebui să fie mai atentă la terorismul din ţară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO